Ahad, 29 Mei 2011
Cerita bonia
Tadi aku gi Alamanda sbb bawak anak2 aku g tengok wayang.... aku TERlalu dpn butik bonia.... fuhhhhh SALE giler2... 50% + 10% .... teruja aku belek beg kt situ.... ada satu aku bkenan, handbeg color putih, kecik jer beg tuuu tpi aku teragak2 nk ke tak nk, harga pong oyrte pd aku cuma rm150 jer... tpi disebab aku dah bnyk handbeg.... aku buat keputusan, aku xmo... tpi kan korang nk tahu, sampai skrg aku teringat handbeg tuuu.... Menurut sms drpd Bonia, Bonia Alamanda hnya buat sale 3 hari jer, hari ne last day... maknanya memang aku xder rezeki.... atau dalam makna lain, SELAMAT duit aku hehehe....
Coklat
1st time buat coklat ne.... teknik nya tanya kawan2 tpi aku tak faham... past 2 aku jumpa kt tenet... aku print dan try buat... 1 jam jer amik masa nk buat... nmpak mudah tpi yg ne xbrapa ngam ngan tekak aku...huhhh xper esok lusa aku cuba lgi, bnyk stok cokelat dlm almari doremon... try try smpai jadik....
Ahad, 22 Mei 2011
1st colection
Roti Jala
Selasa, 17 Mei 2011
Isnin, 2 Mei 2011
Puding Sumi
Puding ne memang senang dibuat dan sedap dimakan.... kalau tak caya, sila cuba hehe... Ne pic yg ain ambil masa 1st time ain buat....
13g serbuk agara-agar
1L air
1/2 cawan gula
250 ml susu cair
1 sudu besar tepung kastad
Cara:
-Didihkan air bersama agar2 dan gula
-Bila guna dh larut, campurkan susu
-larutkan tepung kastad dgn sedikit air, kmd masukkn ke dlm adunan agar2
-kacau dan biarkn mendidih dgn api sederhana.
Tutup api dan kacau adunan agar2, biarkn sekejap utk turunkn suhu (hingga sedikit suam)
-Susun sumi ke dlm loyang @ acuan kegemaran. Pastikan tinggi agar2 sama paras dgn ketinggian sumi agar sumi tidak tertonggeng @ bergolek @ terbaring @ seangkatan dgnnya...
13g serbuk agara-agar
1L air
1/2 cawan gula
250 ml susu cair
1 sudu besar tepung kastad
Cara:
-Didihkan air bersama agar2 dan gula
-Bila guna dh larut, campurkan susu
-larutkan tepung kastad dgn sedikit air, kmd masukkn ke dlm adunan agar2
-kacau dan biarkn mendidih dgn api sederhana.
Tutup api dan kacau adunan agar2, biarkn sekejap utk turunkn suhu (hingga sedikit suam)
-Susun sumi ke dlm loyang @ acuan kegemaran. Pastikan tinggi agar2 sama paras dgn ketinggian sumi agar sumi tidak tertonggeng @ bergolek @ terbaring @ seangkatan dgnnya...
Langgan:
Catatan (Atom)